Rode bietjes met notencrumble

Recept van cookidoo, "verplantaardigd" door ca1000

Ingrediënten 

Crumble

  • 50 g fijngehakte ongezouten pistachenoten
  • 50 g fijngehakte hazelnoten
  • 50 g fijngehakte amandelen
  • 40 g edelgistvlokken (als kaasvervanger)
  • 80 g bloem (optioneel)
  • 80 g plantaardige boter

Groenten

  • 100 g rode uien
  • 200 g wortels
  • 400 g rauwe bieten
  • 500 g water
  • 200 g verse erwten
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel vers gemalen peper

Crumble

1.   Meng edelgistvlokken, meel en boter

2.   Voeg het notenmengsel toe en meng 

 

Groenten

4.   Hak de rode uien, wortelen en bieten 

5.   Stoom het mengsel en de erwten 

6.   Breng de groenten op smaak met zout en peper en meng

7.   Verdeel de crumble over de groenten

8.   Bak 25 minuten op 180 ° C

 

Serveer als bijgerecht, tussendoortje, lunch of als appetizer in een aperitiefglaasje      

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0