Recept van cookidoo

Ingrediënten
· 250 g water
· 11 g gedroogde gist
· 500 g broodmeel en iets meer om te bestuiven
· 1 theelepel suiker
· 2 theelpel zout
· 15 g olijfolie
Bereiding
Verwarm het water
Voeg de andere ingrediënten toe, meng en kneed
Is het deeg in bolletjes gescheiden, voeg dan 20 à 50 g water toe. Is het deeg te kleverig, voeg dan 1 eetlepel bloem toe en kneed.
Vorm een bal van het deeg op een lichtjes met bloem bestoven aanrecht
Geef de deegbal de vorm van een rond boerenbrood, maak ruitvormige inkervingen op de bovenkant en bestuif met bloem
Plaats het boerenbrood op een stukje bakpapier in het centrum van de bakplaat in een koude oven (zonder voorverwarmen) en bak 40 minuten op 220°C
Laat het brood afkoelen alvorens aan te snijden om te serveren
Reactie schrijven