Snel een broodje bakken

Recept van cookidoo

Ingrediënten

·       250 g water

·       11 g gedroogde gist

·       500 g broodmeel en iets meer om te bestuiven

·       1 theelepel suiker

·       2 theelpel zout

·       15 g olijfolie

 

 


Bereiding

 

Verwarm het water

 

Voeg de andere ingrediënten toe, meng en kneed 

Is het deeg in bolletjes gescheiden, voeg dan 20 à 50 g water toe. Is het deeg te kleverig, voeg dan 1 eetlepel bloem toe en kneed.

 

Vorm een bal van het deeg op een lichtjes met bloem bestoven aanrecht

Geef de deegbal de vorm van een rond boerenbrood, maak ruitvormige inkervingen op de bovenkant en bestuif met bloem

 

Plaats het boerenbrood op een stukje bakpapier in het centrum van de bakplaat in een koude oven (zonder voorverwarmen) en bak 40 minuten op 220°C

 

Laat het brood afkoelen alvorens aan te snijden om te serveren

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0