Vegan kaaspralines

Recept van cookidoo, aangepast door ca1000

Ingrediënten

 

·       50 g cashewnoten

·       3 tot 5 theelepels zwarte peperbolletjes, grof gehakt en/of gesnipperde verse bieslook

·       1 theelepel zwarte peper

·       200 g vaste tofu

·       1 theelepel sap van een citroen

·       2 theelepels edelgistvlokken

·       1 teentje knoflook

·       4 eetlepels water

·       1 eetlepel sojasaus

 


Bereiding

 

Pureer alle ingrediënten (behalve de peperbolletjes) in de blender tot een gladde massa

 

Rol met natte handen kleine pralines

 

Rol de pralines in de zwarte peperbolletjes

 

Voor de smaak van Boursin met bieslook rol je de pralines in gesnipperde verse bieslook

 

Zet 30 minuten in de koelkast alvorens te serveren

Je kan de pralines ook overgieten met olijfolie met eventueel een extra teentje knoflook erbij en zo bewaren in een bokaal in de koelkast

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0