Spinazie met walnoten en vegan bechamelsaus

Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000

Ingrediënten

·       1 theelepel zout

·       900 g vers gestoomde spinazieblaadjes of in de microgolf ontdooide spinazie zonder saus

·       100 g fijngehakte ui

·       2 teentjes fijngehakte knoflook

·       10 g koolzaadolie

·       400 g fluweeltofu

·       1/4de theelepel zout

·       snuifje vers gemalen zwarte peper

·       snuifje nootmuskaat

·       1 eetlepel notenolie

·       40 g gebroken walnoten 

 


Bereiding

 

Bak ui en knoflook bruin in koolzaadolie

 

Voeg spinazie toe en laat gedurende 10 minuten mee sudderen

 

Breng over naar een ovenschotel en zet apart

 

Meng de fluweeltofu, zout, peper en nootmuskaat tot een gladde massa

 

Verdeel de vegan bechamelsaus over de spinazie, besprenkel met notenolie en walnoten

 

Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ° C

 

Serveer met aardappelschijfjes

 

Heb je rode bietjes in de tuin staan, gebruik dan in plaats van spinazie snijbiet  

Reactie schrijven

Commentaren: 0