Thaise curry met vegan "chicken"

Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000

 

Ingrediënten

·       1 teentje knoflook

·       100 g uien

·       1 theelepel zout

·       30 g olie

·       50 - 100 g Thaise rode currypasta

·       200 g kokosmelk

·       200 g water

·       400 g geschilde bloemige aardappelen, in stukken

·       100 g wortelen, in stukken

·       400 g "vegan chicken" bv. van De Vegetarische Slager of quornblokjes

·       150 g diepvriesdoperwten

·       3 blaadjes kaffirlimoen (optioneel)

·       20 g vers limoensap (optioneel)

·       5 blaadjes (Thaise) basilicum (optioneel)

·       1 rode chilipeper in plakjes gesneden (optioneel)

 


Bereiding

 

Hak knoflook, uien in de blender

 

Sauteer 3 minuten in olie, zout, kaffirlimoenblaadjes en Thaise currypasta

 

Voeg kokosmelk, water, aardappels en wortelen toe en kook 12 minuten

 

Voeg quornblokjes en diepvriesdoperwten toe en kook 8 minuten

 

Voeg kort voor het serveren 20 g limoensap, basilicum en/of  chilippertjes toe 

Reactie schrijven

Commentaren: 0