Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000

Ingrediënten
· 1 teentje knoflook
· 100 g uien
· 1 theelepel zout
· 30 g olie
· 50 - 100 g Thaise rode currypasta
· 200 g kokosmelk
· 200 g water
· 400 g geschilde bloemige aardappelen, in stukken
· 100 g wortelen, in stukken
· 400 g "vegan chicken" bv. van De Vegetarische Slager of quornblokjes
· 150 g diepvriesdoperwten
· 3 blaadjes kaffirlimoen (optioneel)
· 20 g vers limoensap (optioneel)
· 5 blaadjes (Thaise) basilicum (optioneel)
· 1 rode chilipeper in plakjes gesneden (optioneel)
Bereiding
Hak knoflook, uien in de blender
Sauteer 3 minuten in olie, zout, kaffirlimoenblaadjes en Thaise currypasta
Voeg kokosmelk, water, aardappels en wortelen toe en kook 12 minuten
Voeg quornblokjes en diepvriesdoperwten toe en kook 8 minuten
Voeg kort voor het serveren 20 g limoensap, basilicum en/of chilippertjes toe
Reactie schrijven