Risotto met pompoen en erwtjes

Recept van cookidoo,  vereenvoudigd en verplantaardigd door ca1000

 

Ingrediënten

·       2 eetlepels edelgistvlokken of 40 g vegan "parmezaan"

·       300 g gekookte pompoen

·       1 eetlepel olijfolie

·       snuifje vers gemalen zwarte peper

·       1 gehakte sjalot

·       40 g plantaardige boter

·       320 g risotto rijst

·       60 g droge witte wijn

·       1 eetlepel groentebouillonpoeder

·       60 g diepgevroren doperwtjes

 


Bereiding

 

Sauteer de sjalot lichtjes in de olie

 

Voeg de rijst toe en laat 3 minuten mee sauteren

 

Voeg de wijn toe en laat een minuut sudderen

 

Voeg 720 g water (op smaak gebracht met bouillon

 

en zout) toe, maak de rijst los en zet het deksel op de pot

 

Laat gedurende 8 minuten op een zacht vuur koken

 

Voeg de pompoen en erwten toe en laat verder koken tot de risotto naar wens gekookt is (duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)

 

Laat de risotto 1 minuut rusten en roer dan de edelgistvlokken (of vegan "parmezaan")  en de plantaardige boter onder de risotto, kruid af met vers gemalen zwarte peper




Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0