Vegan "chicken" tandoori met bloemkoolcouscous

Recept van cookidoo,  vereenvoudigd en verplantaardigd door ca1000

Ingrediënten

·       1 bloemkool

·       2 theelepel olijfolie

·       2 fijngehakte rode uien

·       1 fijngehakt teentje knoflook

·       1 fijngehakte rode chilipeper

·       1 eetlepel tandoori kruidenmix (kurkuma, kruidnagel, kardamon, komijn, koriander, kaneel)

·       ½ theelepel gemberpoeder

·       1 theelepel zeezout

·       100 g tomatenpuree

·       100 g water

·       160 g vegan “chicken” vb. van de Vegetarische Slager

·       90 g kokosmelk

 


Bereiding

 

Hak de bloemkool in de blender tot een “couscous” en stoom de bloemkool een vijftiental minuten

 

Stoof de uien, knoflook en de chilipeper een vijftal minuten in de olie

 

Voeg alle kruiden, tomatenpuree, water en “chicken” toe en laat een kwartier sudderen

 

Voeg kokosmelk toe en laat nog 2 minuten sudderen

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0