Recept van cookidoo, vereenvoudigd en verplantaardigd door ca1000

Ingrediënten
· 1 bloemkool
· 2 theelepel olijfolie
· 2 fijngehakte rode uien
· 1 fijngehakt teentje knoflook
· 1 fijngehakte rode chilipeper
· 1 eetlepel tandoori kruidenmix (kurkuma, kruidnagel, kardamon, komijn, koriander, kaneel)
· ½ theelepel gemberpoeder
· 1 theelepel zeezout
· 100 g tomatenpuree
· 100 g water
· 160 g vegan “chicken” vb. van de Vegetarische Slager
· 90 g kokosmelk
Bereiding
Hak de bloemkool in de blender tot een “couscous” en stoom de bloemkool een vijftiental minuten
Stoof de uien, knoflook en de chilipeper een vijftal minuten in de olie
Voeg alle kruiden, tomatenpuree, water en “chicken” toe en laat een kwartier sudderen
Voeg kokosmelk toe en laat nog 2 minuten sudderen
Reactie schrijven