Risotto met basilicum en tomaat

Recept van cookidoo,  verplantaardigd door ca1000

Ingrediënten

·       2 eetlepels edelgistvlokken of 40 g vegan "parmezaan"

·       150 g gehakte uien

·       2 eetlepels olijfolie

·       160 g risotto rijst

·       500 g water

·       snuifje zeezout

·       enkele gehakte blaadjes basilicum

·       snuifje vers gemalen zwarte peper

·       150 g tomatencoulis

·       1 eetlepel groentebouillonpoeder 


Bereiding

 

Sauteer de ui en de rijst gedurende 5 minuten in olie

 

Voeg water, bouillon, tomatencoulis, basilicum, peper en zout toe, maak de rijst los en zet het deksel op de pot

 

Laat op een zacht vuur koken tot de risotto naar wens gekookt is (duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)

 

Meng de edelgistvlokken (of vegan "parmezaan") onder de risotto




Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0