Risotto witte wijn met of zonder saffraan

Recept van cookidoo,  verplantaardigd door ca1000

Ingrediënten

·       40 g vegan "parmezaan" of 2 eetlepels edelgistvlokken)

·       30 g gehakte sjalot

·       40 g plantaardige boter

·       10 g olijfolie

·       320 g risotto rijst

·       60 g droge witte wijn

·       820 g water

·       snuifje zeezout

·       1 eetlepel groentebouillonpoeder

  • snuifje saffraan (optioneel)

Bereiding

Sauteer de sjalot 3 minuten in de olijfolie en 20 g plantaardige boter

 

Voeg de rijst toe en laat gedurende 3 minuten mee sauteren

 

Voeg de wijn toe en laat 1 minuut sudderen

 

Voeg water, bouillon, zout en saffraan toe, maak de rijst los en zet het deksel op de pot

 

Laat op een zacht vuur koken tot de risotto naar wens gekookt is (duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)

 

Laat de risotto een minuut rusten

 

Meng de edelgistvlokken (of vegan "parmezaan") en 20 g plantaardige boter onder de risotto 

Reactie schrijven

Commentaren: 0