Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000
Ingrediënten
· 40 g vegan "parmezaan" of 2 eetlepels edelgistvlokken)
· 30 g gehakte sjalot
· 40 g plantaardige boter
· 10 g olijfolie
· 320 g risotto rijst
· 60 g droge witte wijn
· 820 g water
· snuifje zeezout
· 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- snuifje saffraan (optioneel)
Bereiding
Sauteer de sjalot 3 minuten in de olijfolie en 20 g plantaardige boter
Voeg de rijst toe en laat gedurende 3 minuten mee sauteren
Voeg de wijn toe en laat 1 minuut sudderen
Voeg water, bouillon, zout en saffraan toe, maak de rijst los en zet het deksel op de pot
Laat op een zacht vuur koken tot de risotto naar wens gekookt is (duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)
Laat de risotto een minuut rusten
Meng de edelgistvlokken (of vegan "parmezaan") en 20 g plantaardige boter onder de risotto
Reactie schrijven