
Ingrediënten
· 70 g olijfolie
· 600 g bloem
· 30 g verkruimelde gist
· 420 g water
· 1/2 de theelepel fijn zeezout
- 1 theelepel grof zeezout
Bereiding
Kneed bloem, gist, 380 g water, 20 g olijfolie en zout
Breng het deeg over op de bakplaat (voorzien van ingevet bakpapier)
Maak met ingevette handen een ronde vorm en bedek het deeg met een dunne laag olijfolie
Laat het deeg op een warme plek (zonder tocht) rijzen onder een grote schaal of een propere handdoek totdat het in volume is verdubbeld (ongeveer 1 uur)
Spreid het deeg zonder het verder te kneden met ingevette vingertoppen uit tot een rechthoek ter grootte van de bakplaat
Klop olie, 40 g water en zout en bestrijk het oppervlak van het deeg met deze emulsie
Bestrooi met 1 theelepel grof zeezout
Breng variatie aan door een deel van de focaccia te bestrooien met schijfjes olijf, halve kerstomaatjes of dunne uiringen
Bak de focaccia totdat het deeg goudbruin is (ongeveer een 20-tal minuten) in een voorverwarmde oven op 220°C
Knip de focaccia na afkoeling met een schaar
Reactie schrijven