Groentencurry

Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000

Ingrediënten

·       ½ theelepel gemalen koriander

·       ½ theelepel gemalen komijn

·       ½ theelepel gemalen kardemom

 

·       ½ theelepel mosterdzaad

 

 

 

 

·       100 g fijn gehakte ui

·       2 fijn gehakte teentjes knoflook

·       15 g verse fijn gehakte gember

·       1 versnipperde zaadloze verse rode chillipeper

·       20 g olijfolie

·       1 theelepel gemalen kurkuma

·       400 g kokosmelk

·       100 g water

·       1 eetlepel groentebouillon

·       2 theelepels zeezout

·       600 g bloemige aardappelen in blokjes

·       150 g wortelplakjes

·       150 g bloemkoolroosjes

·       150 g courgetteplakjes

·       100 g diepvriesdoperwten

 


Bereiding

 

Rooster koriander, komijn, kardemom en mosterdzaad

 

Voeg ui, look, gember, rode chillipeper en olie toe en sauteer 6 minuten

 

Meng kurkuma, kokosmelk, water, groentebouillon en zout onder de curry 

 

 

Voeg aardappelen, wortelen, bloemkool, courgette en erwtjes toe tot de groenten gaar zijn (ongeveer 25 minuten)

Reactie schrijven

Commentaren: 0