Recept van cookidoo, vereenvoudigd en verplantaardigd door ca1000

Ingrediënten
· 10 g fijn gehakte gember
· 2 fijn gehakte teentjes knoflook
· 1 theelepel zout
· 50 g plantaardige boter
· 1 fijn gehakte ui
· ¼ theelepel gemalen kurkuma
· ½ theelepel gemalen komijn
· ½ theelepel gemalen koriander
· ½ theelepel garam masala kruidenmix
· 2 theelepel zoete paprikapoeder
· 10 g tomatenpuree
· 400 g gehakte tomaten
· 125 g water
· ½ theelepel groentebouillon
· 50 g plantaardige room
· 25 g gemalen amandelen
· 500 g quorn of vegan “chicken” (vb. van de Vegetarische Slager)
Bereiding
Laat de ui 5 minuten in boter sudderen
Voeg gember en look toe en laat nog 1 minuut sudderen
Voeg kurkuma, komijn, koriander, garam masala, paprika en tomatenpuree toe en laat 2 minuten koken
Voeg tomaten, water en kruidenpasta toe en laat 15 minuten koken
Voeg de plantaardige room en amandelen toe en pureer
Voeg vegan “chicken” toe en verwarm gedurende 10 minuten
Serveer met quinoa of rijst
Reactie schrijven