Indische vegan "chicken"

Recept van cookidoo, vereenvoudigd en verplantaardigd door ca1000

Ingrediënten

·       10 g fijn gehakte gember

·       2 fijn gehakte teentjes knoflook

·       1 theelepel zout

·       50 g plantaardige boter

·       1 fijn gehakte ui

 

·       ¼ theelepel gemalen kurkuma

 

 

 

 

 

 

·       ½ theelepel gemalen komijn

·       ½ theelepel gemalen koriander

·       ½ theelepel garam masala kruidenmix

·       2 theelepel zoete paprikapoeder

·       10 g tomatenpuree

·       400 g gehakte tomaten

·       125 g water

·       ½ theelepel groentebouillon

·       50 g plantaardige room

·       25 g gemalen amandelen

·       500 g quorn of vegan “chicken” (vb. van de Vegetarische Slager)

 


Bereiding

 

Laat de ui 5 minuten in boter sudderen

 

Voeg gember en look toe en laat nog 1 minuut sudderen

 

Voeg kurkuma, komijn, koriander, garam masala, paprika en tomatenpuree toe en laat 2 minuten koken

 

Voeg tomaten, water en kruidenpasta toe en laat 15 minuten koken

 

Voeg de plantaardige room en amandelen toe en pureer

 

Voeg vegan “chicken” toe en verwarm gedurende 10 minuten

 

Serveer met quinoa of rijst

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0