Bloemkool "couscous" met dadels en zeewier


Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 



Ingrediënten

·       120 g grof gehakte, gemengde noten

·       ½ theelepel kaneel

·       ½ theelepel gemalen komijn

·       een fijn gehakt 2 cm stukje verse gember

·       ½ theelepel gemalen koriander

    ·       ½ tl gedroogd gemalen kurkuma

   

·       1 fijn gehakte bloemkool

·       2 fijn gehakte teentjes knoflook

·       2 fijn gehakte sjalotjes

·       handvol fijn gehakte peterselieblaadjes

·       handvol fijn gehakte korianderblaadjes

·       30 g witte wijn

·       500 g water

·       50 g krenten

·       handvol zeewier

·       12 gedroogde dadels, in reepjes

·       ½ theelepel fijn zout

·       ½ theelepel gemalen zwarte peper

·       flinke geut olijfolie 



Bereiding

 

Meng knoflook, sjalotjes, peterselie, koriander, wijn en  bloemkool en laat de “couscous” eventueel 10-tal minuten stomen

 

Meng noten, kaneel, komijn, gember, koriander en kurkuma (en rooster het mengsel eventueel 5 minuten)

 

Laat 5 minuten afkoelen en roer dan zeewier, dadels en notenmix onder de gestoomde “couscous”

 

Voeg olijfolie toe en kruid naar smaak met zout en peper

 

Je kan de bloemkool “couscous” warm of koud serveren, als bijgerecht of als maaltijdsalade

 

Wil je graag een knapperige salade, roer alle ingrediënten onder elkaar zonder vooraf te roosteren of te stomen  


Reactie schrijven

Commentaren: 0