Sandwichvulling van kikkererwten en linzen en mayonaise

Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000

Ingrediënten

·       100 g droge rode linzen, gespoeld

·       1 liter water

·       1 theelepel olijfolie

 

·       2 snuifjes zout

 

 

 

 

 

 

·       1 fijn gehakte appel

·       1 fijn gehakt teentje knoflook

·       2 gesnipperde sjalotjes

·       ½ theelepel citroensap

·       3 - 4 theelepel vegan mayonaise (vb. van Hellmann’s)

·       1 ½ theelepel edelgistvlokken

·       1 - 2 snuifje kurkumapoeder

·       2 theelepels currypoeder

·       bokaal kikkererwten, uitgelekt en grof gehakt

 

·       snuifje vers gemalen zwarte peper


 

Bereiding

 

Kook de linzen tot ze gaar zijn (zie verpakking, ongeveer een kwartier) in water met olie en snuifje zout

 

Meng appel, look en sjalot, citroensap, mayonaise, edelgist, kurkuma, curry, kikkererwten, peper, snuifje zout en linzen

 

Bewaar de spread tot drie dagen in de koelkast 

Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?

Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.


Reactie schrijven

Commentaren: 0