Lasagne

Recept van cookidoo

 

Ingrediënten

 

 ·       12 gedroogde lasagneplakken zonder ei

 

 

 

Pesto

·       30 g olijfolie

·       10 g edelgistvlokken

·       10 g gemalen amandel

·       10 g verse basilicumblaadjes

·       1 theelepel citroensap

·       1 teentje knoflook

·       snuifje fijn zeezout

·       snuifje vers gemalen zwarte peper

Tofu Ricotta

·       2 fijn gehakte teentjes knoflook

·       400 g vaste tofu, fijngeprakt

·       20 g olijfolie

·       20 g water

·       sap van een halve citroen

·       2 eetlepels edelgistvlokken

·       snuifje fijn zeezout

Shampignon- en spinazievulling

·       10 g olijfolie

·       400 g champignons, in dunne plakjes

·       250 g (verse) spinazieblaadjes

·       snuifje fijn zeezout

Marinara Sauce

·       2 fijn gehakte teentjes knoflook

·       100 g fijn gehakte ui

·       10 g olijfolie

·       snuifje gedroogde gemalen rode chillivlokken

·       snuifje vers gemalen zwarte peper

·       ½ theelepel fijn zeezout

·       800 g gehakte tomaten 



Bereiding

 

Pesto

Meng edelgistvlokken, amandel, basilicum, olijfolie, citroensap, look en zout

Meng de olie al roerend door het mengsel

 

Tofu Ricotta

Meng look, tofu, olie, water, citroensap, edelgistvlokken en zout

 

Champignon- en spinazievulling

Sauteer de champignons 3 minuten in verwarmde olie

Voeg spinazie en zout toe en sauteer nog 3 minuten

Meng 2 eetlepels van het pestomengsel door het mengsel

Laat het mengsel uitdruppen door een zeef

 

Marinarasaus

Sauteer look en ui 5 minuten in de olie

Kruid met chilli, zout en peper

Voeg tomaten toe en laat 20 minuten inkoken

 

Lasagne

Bedek de bodem van een ovenschotel met de marinarasaus

Bedek met lasagnevellen

Bedek met ⅓ van de tofu ricotta en vervolgens met ⅓ vulling

Bedek met ¼ marinarasaus

Bedruppel met 3 eetlepels pesto

Herhaal twee keer en eindig met lasagnevellen en de overblijvende marinarasaus

Bedek de schotel met aluminiumfolie en bak de lasagne 30 minuten in een op 190° voorverwarmde oven

Verwijder de folie en bak verder tot de randjes goudbruin zijn (ongeveer 20 minuten)

Laat 10 minuten afkoelen en besprenkel voor het serveren met het pestomengsel

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0