Savooiburger

Ingrediënten

·       160 g fijn gemalen brood

·       1 fijn gehakte kleine ui

·       1 fijn gehakt teentje knoflook

·       220 g savooikoolbladeren (ontdaan van harde delen, fijn gehakt)

·       50 g olijfolie

·       2 eetlepels chiazaad

·       6 eetlepels water

  • 1 eetlepel edelgistvlokken

·       2 theelepels komijn

·       ½ theelepel vers gemalen korianderzaadjes

·       snuifje vers gemalen zwarte peper

·       1 theelepel paprikapoeder

·       snuifje zout

·       olie om te bakken

 


Bereiding

 

Meng chiazaad met water en laat 15 minuten rusten

 

Sauteer savooi 8 minuten in olijfolie met komijn

 

Laat afkoelen en meng dan alle ingrediënten

 

Vorm met natte handen balletjes/burgers van het mengsel

 

Bak de balletjes/burgers op middelmatig vuur tot ze bruin zijn

 

Laat de balletjes/burgers voor het bakken minimum een half uur stevig worden in de koelkast. Voor een pitabroodje kan je het "kruimelgehakt" meteen bakken. 




Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?

Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.



Reactie schrijven

Commentaren: 0