
Ingrediënten
· 160 g fijn gemalen brood
· 1 fijn gehakte kleine ui
· 1 fijn gehakt teentje knoflook
· 220 g savooikoolbladeren (ontdaan van harde delen, fijn gehakt)
· 50 g olijfolie
· 2 eetlepels chiazaad
· 6 eetlepels water
- 1 eetlepel edelgistvlokken
· 2 theelepels komijn
· ½ theelepel vers gemalen korianderzaadjes
· snuifje vers gemalen zwarte peper
· 1 theelepel paprikapoeder
· snuifje zout
· olie om te bakken
Bereiding
Meng chiazaad met water en laat 15 minuten rusten
Sauteer savooi 8 minuten in olijfolie met komijn
Laat afkoelen en meng dan alle ingrediënten
Vorm met natte handen balletjes/burgers van het mengsel
Bak de balletjes/burgers op middelmatig vuur tot ze bruin zijn
Laat de balletjes/burgers voor het bakken minimum een half uur stevig worden in de koelkast. Voor een pitabroodje kan je het "kruimelgehakt" meteen bakken.
Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?
Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?
Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven