Tomatensaus met linzen en vegan gehakt

Ingrediënten

·       120 g fijn gehakte ui

·       2 fijn gehakte knoflookteentjes

·       20 g olijfolie

·       1 bokaal gehakte tomaten

·       250 g rode linzen, gewassen

  • 200 g vegan gehakte (vb. seitan of tofu)

·       350 g water

·       2 eetlepels groentebouillon poeder

·       120 g rode wijn

·       ½ theelepel zout

·       ¼ theelepel vers gemalen zwarte peper

·       ½ theelepel gemalen kaneel (optioneel)


Bereiding

 

Sauteer ui en look 3 minuten in olijfolie

 

Voeg alle andere ingrediënten toe en laat inkoken tot de linzen de beet hebben van jouw smaak

 

Deze saus past bij bulgur of rijst, of eventueel bij pasta als vegan bolognaise. Laat dan de kaneel weg.




Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?

Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.



Reactie schrijven

Commentaren: 0