Carrot Lox

Jacqueline Dierckx deelt "Wat vegan valentijntjes (w)eten".

Met haar winnende gerecht Carrot Lox in een bedje van rucola wint zij de vegan wedstrijd 2020! 

 

Ingrediënten

 

Carrot Lox

  • 2 grote wortels, geschild en in lange, brede, flinterdunne plakjes
  • bakje rucola

Marinade

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels shoju of tamari
  • 4 theelepel liquid smoke
  • 1 vel nori in kleine stukjes
  • 2 theelepels appelazijn 
  • 60 ml water
  • snuifje zout

Dillesaus

  • 1/3 kopje veganaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • ½ eetlepel agavesiroop
  • snuifje vers gemalen zwarte peper

Bereiding

 

Blancheer de wortelreepjes 5 minuten in kokend licht gezouten water (zet het vuur uit wanneer de worteltjes in de pot gaan), spoel met ijskoud water en laat uitlekken, dep droog

 

Meng alle ingrediënten voor de marinade samen met de wortelreepjes in een afgesloten kommetje

Laat minstens 1 nacht marineren in de koelkast (voor het allerbeste resultaat kan je de kom af en toe nog eens opschudden)

 

Voeg voor de dillesaus alle ingrediënten onder elkaar

 

Serveer de Carrot lox op de blaadjes rucola en werk af met een toefje dillesaus

Maak er een aperitiefhapje mee of eet het tussen een broodje (bv. met rucola of spinazie, schijfjes rode ui, kappertjes, …).



De vegan valentijntjes wedstrijd is afgelopen. Maar je bent nog steeds van harte welkom in de facebookgroep "Wat vegans (w)eten" om alle andere vegan gerechten te komen ontdekken! Je mag, maar moet zelf geen recepten posten. Gewoon kijken is ook helemaal ok.

See you there?


Reactie schrijven

Commentaren: 0