Vragen over vegetarisme en veganisme

Meneer Leftover vraagt...

Hoe vervang je het vlees op je bord?

Is vegetarisch eten wel gezond?

Heb je niet snel terug honger?

Hebben vegetariërs geen tekorten zoals vitamine B12?

Vlees bevat eiwitten die je niet in groenten vindt. Hoe krijg je die binnen?

Wat moet ik koken wanneer ik één vegetarische tafelgast heb?

Zijn sojaproducten wel goed voor het milieu?

Hoe kan ik een complete vegetarische maaltijd bereiden in weinig tijd?

Is vegetarisch leven niet heel moeilijk? Hoe begin je er aan?

Bestaat er wel zo iets als vegetarische gastronomie?

Kunnen vegetariërs op restaurant gaan met niet vegetarische vrienden?

Hoe kan ik gezond vegetarisch koken en toch niet méér geld kwijt zijn? 

Wacht ik niet beter op kweekvlees?

Mogen vegetariërs eieren en kaas eten? En wat met vis en kip?

Wat zijn de beweegredenen van een vegetariër? 



Meneer Overschot - Van Gelijk ;) zegt...

Seizoensgroenten zijn het goedkoopst.

Als ik vegetarisch kook, gebruik ik veel ingrediënten die ik anders niet gebruik.

Als vleeseter at ik te weinig groenten. 

Cholesterol heb ik niet.

Zolang je de groentjes maar op eet.  

Welke vleesvervangers kies ik?

Welke zijn de lekkerste gerechten met tofu, quorn en tempeh?

Er zijn eindeloos veel gerechten met peultjes, bonen, erwten, scheuten en noten.

Quinoa, linzen, kikkererwten en bulgur zijn een lekkere afwisseling voor aardappelen.

Ik dacht wel dat je spijt zou hebben van je keuze, de kok kookt heel creatief met groenten.

Heb je al eens een vegetariër met overgewicht gezien?

Met vleesvervangers kan je je oude gerechten maken en niemand proeft het verschil met de goulash van de bomma.

Maaltijdsalades en groentenstoofpotjes zijn snel klaar.

Is dit chili sin carne of chili con carne?

Hoe word ik vegetariër? Hoe begin ik er aan? Cold turkey of geleidelijk aan?



Veggie Buddy nodig?

Stel jij je dezelfde vragen over vegetarisme? Of twijfel je of vegetarisch leven iets voor jou is? Weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Of heb je nood aan eenvoudige recepten?

Contacteer me gerust. Ik ben sinds 40 jaar vegetariër en ik ben er zeker van dat iedereen die vegan probeert, heel positief gaat denken over de vegetarische keuken.

Ik beantwoord je vragen met plezier. Wat zit er voor mij in? Al eet je door mijn antwoord slechts één keer vegetarisch, dan maak je me blij. Kan ik je aangenaam verrassen en eet je vaker dan die ene keer vegetarisch, dan ben ik super content. Want dan heb ik door jou te helpen meegewerkt aan een wereld waar het eten van dieren niet vanzelfsprekend is.


Reactie schrijven

Commentaren: 0