
Ingrediënten
· 40 g grof gehakte walnoten
· 60 g amandelmeel
· 350 g fijn gehakte pompoen
· 2 eetlepels chiazaad
· 6 eetlepels water
· 60 g kokosmelk
· 130 g extra virgin olive oil
· 80 g tarwemeel
· 125 g zelfrijzende bloem
· snuifje kaneel
Bereiding
Meng chiazaad en water en laat rusten tot zich een eiwitachtige substantie gevormd heeft (ongeveer 15 minuten)
Meng amadelmeel, pompoen, chiamengsel, kokosmelk en 120 g olie
Meng met bloem, tarwemeel, walnoten en kaneel
Giet het mengsel in een bakvorm bekleed met bakpapier en bak op een op 150°C voorverwarmde oven totdat een stokje er zonder kruimels terug uit komt (duur hangt af van de bakvorm)
Laat de mik 20 minuten rusten in de bakvorm, haal de mik uit de bakvorm en laat volledig afkoelen op een rooster alvorens te serveren
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven