Risotto van asperges en witte wijn

Recept op basis van cookidoo, verplantaardigd door ca1000

 

Ingrediënten

  •       2 eetlepels edelgistvlokken
  •       330 g fijn gehakte geschilde asperges (punten apart)
  •       50 g fijn gehakte ui
  •       20 g olijfolie
  •       200 g droge witte wijn
  •       250 g risottorijst
  •       450 g water
  •       1 eetlepel groentebouillonpoeder
  •       ½ theelepel fijn zeezout
  •       ¼ theelepel versgemalen zwarte peper
  •       20 g plantaardige boter

Bereiding

 

Sauteer de fijn gehakte aspergestelen en ui 3 minuten in olijfolie

 

Voeg witte wijn en vervolgens rijst toe en kook  2 minuten

 

Voeg heet water (op smaak gebracht met groentebouillon, zout en peper) toe

 

Maak de rijst los en zet het deksel op de pot

 

Laat gedurende 12 minuten op een zacht vuur koken (of langer afhankelijk van het merk risotto)

 

Roer aspergepunten, edelgistvlokken en boter onder de risotto

 

 

Laat 2 minuten rusten met de deksel er op


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0