Wortelbrood

Recept op basis van cookidoo

 

Ingrediënten

·       200 g fijn gehakte wortelen

·       150 g spelt bloem

·       150 g amandelbloem

·       1 theelepel gedroogde tijm

·       1 theelepel bakpoeder

·       ¾ theelepel bicarbonaat

·       1 theelepel fijn zeezout

·       1 snuifje vers gemalen zwarte peper

·       60 g pompoenzaadjes

·       170 g amandel melk

 


Bereiding

 

Meng meel, tijm, bakpoeder, bicarbonaat, zout en peper

 

Meng met wortelen, pitten en amandelmelk en kneed

 

Bestrooi het brood in een ingevette broodvorm met meel

 

Bak het brood tot het goudbruin is in een op 190°C voorverwarmde oven (ongeveer 40 minuten)

 

Laat het brood afkoelen op een raster alvorens te serveren 


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0