Focaccia met spinazie

Recept van cookidoo

 

Ingrediënten

·       120 g olijfolie

·       120 ontpitte groene olijven, gehalveerd

·       40 g olijvenwater

·       400 g water

·       150 g verse spinazieblaadjes zonder steel

·       660 g broodmeel

·       5 theelepels actieve droge gist

·       1 theelepel fijn zout

·       snuifje suiker

·       2 takjes verse rozemarijnblaadjes

·       1 volle theelepel grof zeezout

·       handvol kerstomaatjes, gehalveerd (optioneel)

 


Bereiding

 

Mix water en spinazie tot een groene vloeistof

 

Voeg bloem, gist, fijn zout, 30 g olijfolie en suiker toe en kneed 

 

Maak het deeg met natte handen plat tot aan de rand van een met bakpapier beklede ovenplaat  

 

Giet 90 g olijfolie gelijkmatig over het deeg

 

Besprenkel het deeg met olijvensap, olijven, kerstomaatjes, rozemarijn en grofzeezout en laat 15 minuten rusten

 

Bedruk het deeg met de vingertoppen en plaats het in een koude oven

 

Bak op 180 °C tot de focaccia goudbruin is (ongeveer 35 minuten)

 

Bestrijk de focaccia met olijfolie


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0