Meel

Om brood, scones en zoetigheden te bakken, gebruiken vegans evenveel meelvarianten dan niet-vegans. Denk maar aan amandelmeel, hennepmeel, kokosmeel, tarwemeel, speltmeel, boekweitmeel, ... . 

 

Meel vervult daarenboven de belangrijke functie van eiervervanger in de vegan keuken.

Drie eetlepels kikkererwtenmeel vermengd met drie eetlepels water vervangt één ei. Je kan dit "eiermengsel" zowel in zoete als hartige gerechten gebruiken, al verkies ik zelf voor de zoete gerechten appelmoes of banaan als eiervervanger.

Je kan kikkererwtenmeel vervangen door lijnzaadmeel. 

De eiergerechten die je met deze meelmengsels bereidt proeven precies hetzelfde als de vegan eiergerechten.



Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 



Reactie schrijven

Commentaren: 0