Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000
Ingrediënten
· 2 eetlepels lijnzaad
· 6 eetlepels water
· 225 g zelfrijzende bloem
· 50 g plantaardige boter, in blokjes
· 1 theelepel bakpoeder
· ¼ theelepel fijn zeezout
· 130 g plantaardige melk
· 50 g grof gehakte walnoten
Bereiding
Meng lijnzaad met water en zet apart
Meng bloem, boter, bakpoeder en zout
Voeg melk en walnoten toe en meng voorzichtig
Vorm een cirkel op een bebloemd oppervlak
Snijd in zes punten en leg deze in een bebloemde ovenschotel
Bestrijk de scones met het lijnzaadmengsel
Bak de scones in een op 230°C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn (ongeveer 12 minuten)
Laat de scones afkoelen op een rooster alvorens te serveren
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven