
Ingrediënten
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 1 fijn gehakte rode ui
- 300 g fijn gehakte witte asperges
- 100 g witte champignons in schijfjes
- 25 g olijfolie
- 300 g risotto
- 60 g witte wijn
- 420 g water
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- 1/2de theelepel zout
- snuifje vers gemalen zwarte peper
- 80 g vegan room
- 20 g plantaardige boter
- Aspergepunten en witte champignons gebakken in 20 g olijfolie, ter garnering
Bereiding
Sauteer ui en asperges 3 minuten in 20 g olijfolie
Voeg de rijst en de champignonschijfjes toe en laat 2 minuten mee sauteren
Voeg de wijn toe en laat 1 minuten sudderen
Voeg 420 g water op smaak gebracht met bouillon, peper en zout toe, maak de rijst los en zet het deksel op de pot
Laat op een zacht vuur koken tot de risotto al dente is (ongeveer 18 minuten, duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)
Roer voorzichtig vegan room, boter en edelgistvlokken onder de risotto
Laat de risotto 2 minuten rusten -om het resterend vocht op te nemen
Garneer met gebakken aspergepunten en champignons
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven