Risotto met asperges en champignons

Ingrediënten

 

  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 fijn gehakte rode ui
  •  300 g fijn gehakte witte asperges
  •  100 g witte champignons in schijfjes
  •    25 g olijfolie
  •    300 g risotto
  •    60 g witte wijn
  •     420 g water
  •     1 eetlepel groentebouillonpoeder
  •      1/2de theelepel zout

 

  • snuifje vers gemalen zwarte peper
  • 80 g vegan room
  • 20 g plantaardige boter
  •  Aspergepunten en witte champignons gebakken in 20 g olijfolie, ter garnering 

Bereiding

 

Sauteer ui en asperges 3 minuten in 20 g olijfolie

 

Voeg de rijst en de champignonschijfjes toe en laat 2 minuten mee sauteren

 

Voeg de wijn toe en laat 1 minuten sudderen

 

Voeg 420 g water op smaak gebracht met bouillon, peper en zout toe, maak de rijst los en zet het deksel op de pot

 

Laat op een zacht vuur koken tot de risotto al dente is (ongeveer 18 minuten, duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)

 

Roer voorzichtig vegan room, boter en edelgistvlokken onder de risotto

 

Laat de risotto 2 minuten rusten -om het resterend vocht op te nemen

 

 

Garneer met gebakken aspergepunten en champignons


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0