Granen

Pagina onder constructie

 

Quinoa

Rijst

Couscous

Gierst

 

 


Vegetarisch is...

Vele mensen koken regelmatig vegetarisch, vaak zelfs zonder het te beseffen.

De Italiaanse keuken staat bijvoorbeeld bol van de plantaardige pastagerechten.

De Israëlisch-Britse kok Yotam Ottolengi tovert met groenten. Maar er zijn ook heel veel eenvoudige gerechten zonder vlees. Wachten tot kweekvlees op de markt is, hoeft écht niet. Want met het huidige assortiment vleesvervangers blijven de meest klassieke vleesgerechten overeind.

Vegan is...

Plantaardige melk- en zuivelvarianten zijn er al heel lang in overvloed in de supermarkt.

Het bindend en bevochtigend effect van eieren wordt even gemakkelijk bereikt met kikkererwtenmeel, chiazaad of banaan.

Edelgistvlokken proeven als parmezaan en met tofu maak je zelf in 5 minuten je eigen boursin.

Kokosolie bestaat ook in een neutrale variant, voor bakkers die de kokossmaak niet willen in hun boter.

Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 



Reactie schrijven

Commentaren: 0