Crumble van peperkoek met appel en rabarber

Ingrediënten

·       180 g fijn verkruimelde peperkoek

·       300 g meel

·       150 g kokosboter

·       35 g water

·       1 theelepel bruine suiker

·       snuifje fijn zout

·       150 g fijn gemalen bruine suiker

·       150 g rabarber, in grove stukken

·       2 appels in grove stukken

 


Bereiding

 

Meng meel, boter, water, theelepel bruine suiker en zout

 

Vorm van het mengsel een deegbal

 

Laat de deegbal in film gewikkeld een half uur in de koelkast rusten

 

Bedek de bodem van een beboterde springvorm met het deeg

 

Meng de peperkoekkruimels met de bruine suiker

 

Bedek de deegbodem met de helft van het kruimelmengsel

 

Bestrooi met appels en rabarber

 

Bedek het fruit met de andere helft van het kruimelmengsel

 

Bak de crumble taart 35 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven 


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0