Edelgist

Edelgist heeft een kaasachtige smaak en is daarom een perfecte vervanger van parmezaan in verschillende bereidingen of als strooikaas voor op de pasta.

 

Edelgist bevat essentiële aminozuren en vitamine B.

Sommige varianten worden aangevuld met vitamine B12!

 


Vegan is...

Vele mensen koken regelmatig vegetarisch en zelfs vegan, vaak zelfs zonder het te beseffen.

De Italiaanse keuken staat bijvoorbeeld bol van de plantaardige pastagerechten.

En met edelgistvlokken op je pasta of onder je risotto vervang je zonder moeite de parmezaanse kaas.

 

De Israëlisch-Britse kok Yotam Ottolengi tovert met groenten. Maar er zijn ook heel veel eenvoudige gerechten zonder vlees. 

Wachten tot kweekvlees op de markt is, hoeft écht niet.

Met het huidige assortiment vleesvervangers blijven de meest klassieke vleesgerechten immers volledig overeind.

 

Plantaardige melk- en zuivelvarianten zijn er al heel lang in overvloed in de supermarkt.

Het bindend en bevochtigend effect van eieren wordt even gemakkelijk bereikt met onder meer kikkererwtenmeel, chiazaad, olie, appel of banaan.

Met tofu maak je zelf in 5 minuten je eigen boursin of een lekker "roerei".

 

Kokosolie bestaat ook in een neutrale variant, voor bakkers die de kokossmaak niet willen in hun boter.

Reactie schrijven

Commentaren: 0