Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000

Ingrediënten
· 2 flinke eetlepels edelgistvlokken
· 2 fijn gehakte knoflookteentjes
· 200 g fijn gehakte prei
· 40 g olijfolie
· 300 g risottorijst
· 60 g witte wijn
· 600 g water
· 1 groentebouillonpoeder
· 1 theelepel tijm
· ½ theelepel fijn zeezout
· ¼ theelepel vers gemalen zwarte peper
· 100 g verse spinazie
· 30 g plantaardige boter
Bereiding
Sauteer look en prei 3 minuten in olie
Voeg rijst en wijn toe en laat 3 minuten mee koken
Maak de rijst los
Voeg water, groentebouillon, tijm, zout en peper toe en laat verder koken tot de risotto naar wens gekookt is ( duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto
Roer spinazie, boter en edelgistvlokken voorzichtig onder de risotto
Laat de risotto 2 minuten rusten met deksel op de kookpot alvorens te serveren
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven