Risotto met prei en spinazie

Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000

 

Ingrediënten

·       2 flinke eetlepels edelgistvlokken

·       2 fijn gehakte knoflookteentjes

·       200 g fijn gehakte prei

·       40 g olijfolie

·       300 g risottorijst

·       60 g witte wijn

·       600 g water

·       1 groentebouillonpoeder

·       1 theelepel tijm

·       ½ theelepel fijn zeezout

·       ¼ theelepel vers gemalen zwarte peper

·       100 g verse spinazie

·       30 g plantaardige boter

 


Bereiding

 

Sauteer look en prei 3 minuten in olie

 

Voeg rijst en wijn toe en laat 3 minuten mee koken

 

Maak de rijst los

 

Voeg water, groentebouillon, tijm, zout en peper toe en laat verder koken  tot de risotto naar wens gekookt is ( duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto

 

Roer spinazie, boter en edelgistvlokken voorzichtig onder de risotto

 

Laat de risotto 2 minuten rusten met deksel op de kookpot alvorens te serveren 


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0