Dolma van savooi met citroenrisotto

Recept op basis van cookidoo

Ingrediënten

 

·       sap van 2 citroenen

·       ½ theelepel zout

·       50 g olijfolie

·       handvol fijn gehakte peterselie

·       20 g gehakte pijnboompitten

·       25 g gehakte hazelnoten

·       25 g gehakte amandelen

·       1 fijn gehakte ui

·       100 g risotto

·       1 eetlepel groentebouillonpoeder

·       snuifje gemalen zwarte peper

·       snuifje zeezout

·       1 snufje kaneelpoeder

·       wijnbladeren of savooibladeren

 

Zo vouw je een blad tot dolma


Bereiding

 

Leg de verse bladeren enkele minuutjes in kokend water en dep ze daarna droog

 

Meng peterselie, pijnboompitten, hazelnoten en amandelen en zet opzij

 

Sauteer  ui en rijst in 20 g olijfolie

 

Voeg 300 g water op toe smaak gebracht met groentebouillon en sap van 1 citroen en laat de rijst 10 minuten koken

 

Meng notenmengsel, zout en peper voorzichtig onder de rijst

 

Vul de bladeren met het mengsel en plooi ze vervolgens toe

 

Leg de dolma’s dicht tegen elkaar en stoom ze 30 minuten

 

Besprenkel de dolma’s met een marinade van sap van 1 citroen, zeezout, kaneel in 30 g olijfolie

 

Je kan de dolma’s warm eten of je kan de dolma’s een nacht laten marineren in de koelkast alvorens koud te serveren 


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0