Recept op basis van cookidoo

Ingrediënten
· sap van 2 citroenen
· ½ theelepel zout
· 50 g olijfolie
· handvol fijn gehakte peterselie
· 20 g gehakte pijnboompitten
· 25 g gehakte hazelnoten
· 25 g gehakte amandelen
· 1 fijn gehakte ui
· 100 g risotto
· 1 eetlepel groentebouillonpoeder
· snuifje gemalen zwarte peper
· snuifje zeezout
· 1 snufje kaneelpoeder
· wijnbladeren of savooibladeren
Bereiding
Leg de verse bladeren enkele minuutjes in kokend water en dep ze daarna droog
Meng peterselie, pijnboompitten, hazelnoten en amandelen en zet opzij
Sauteer ui en rijst in 20 g olijfolie
Voeg 300 g water op toe smaak gebracht met groentebouillon en sap van 1 citroen en laat de rijst 10 minuten koken
Meng notenmengsel, zout en peper voorzichtig onder de rijst
Vul de bladeren met het mengsel en plooi ze vervolgens toe
Leg de dolma’s dicht tegen elkaar en stoom ze 30 minuten
Besprenkel de dolma’s met een marinade van sap van 1 citroen, zeezout, kaneel in 30 g olijfolie
Je kan de dolma’s warm eten of je kan de dolma’s een nacht laten marineren in de koelkast alvorens koud te serveren
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven