Rabarbercake

Recept op basis van cookidoo, verplantaardigd door ca1000

 

Ingrediënten

·       100 g plantaardige boter

·       200 g fijn gemalen amandelen

·       30 g fijn gemalen gemberwortel

·       30 g bruine suiker, tot poedersuiker gemalen

·       190 g bruine suiker

·       220 g speltmeel

·       ½ tl fijn zeezout

·       1 ½ theelepel bakpoeder

·       1 ½ tl gemberpoeder

·       2 eetlepels kikkererwtenmeel vermengd met 6 eetlepels water

·       200 g plantaardige melk

·       300 g rabarber, grof gehakt 


Bereiding

 

Meng gemberwortel, plantaardige boter, speltmeel, suiker, amandelmeel, zout, bakpoeder en gemberpoeder

 

Voeg kikkererwtenmengsel en melk toe en meng 

 

Giet een derde van het mengsel in een ingevette bakvorm

 

Bestrooi met de helft van de rabarber

 

Herhaal en eindig met een laatste laag cakemengsel

 

Bak 30 minuten in een op 180 ° C voorverwarmde oven

 

Dek haf met folie als de bovenkant te bruin begint te worden

 

Bak opnieuw totdat een spies in het midden er schoon uitkomt (ongeveer een half uur)

 

Laat de cake in de vorm afkoelen en nadien op een rooster 


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0