Risotto van witlof

Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000

Ingrediënten

 

·       4 eetlepels edelgistvlokken

·       100 g fijn gehakte uien

·       1 fijn gehakte knoflookteen

·       350 g fijn gehakt witlof

·       20 g plantaardige boter

·       300 g risotto

·       750 g water

·       2 eetlepels groentebouillonpoeder

·       flinke geut plantaardige room

 


Bereiding

 

Sauteer ui, look en witlof  5 minuten in  boter

 

Voeg de rijst toe en laat 3 minuten mee sauteren

 

Voeg water (op smaak gebracht met bouillon, zout en peper) toe, maak de rijst los en zet het deksel op de pot

 

Laat op een zacht vuur koken tot de risotto al dente is (ongeveer 20 minuten, duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)

 

Roer voorzichtig plantaardige room en edelgistvlokken onder de risotto

 

Laat de risotto 2 minuten rusten -om het resterend vocht op te nemen- alvorens te serveren

 

Garneer met gesnipperde witlof, eventueel aangevuld met een stukje vegan "zalm"


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0