Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000
Ingrediënten
· 4 eetlepels edelgistvlokken
· 100 g fijn gehakte uien
· 1 fijn gehakte knoflookteen
· 350 g fijn gehakt witlof
· 20 g plantaardige boter
· 300 g risotto
· 750 g water
· 2 eetlepels groentebouillonpoeder
· flinke geut plantaardige room
Bereiding
Sauteer ui, look en witlof 5 minuten in boter
Voeg de rijst toe en laat 3 minuten mee sauteren
Voeg water (op smaak gebracht met bouillon, zout en peper) toe, maak de rijst los en zet het deksel op de pot
Laat op een zacht vuur koken tot de risotto al dente is (ongeveer 20 minuten, duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)
Roer voorzichtig plantaardige room en edelgistvlokken onder de risotto
Laat de risotto 2 minuten rusten -om het resterend vocht op te nemen- alvorens te serveren
Garneer met gesnipperde witlof, eventueel aangevuld met een stukje vegan "zalm"
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.

Reactie schrijven