Groene risotto

Recept op basis van cookidoo

 

Ingrediënten

·       4 flinke eetlepels edelgistvlokken

·       1 fijn gehakt knoflookteentje

·       300 g spinazie, geblend tot sap

·       30 g plantaardige boter

·       30 g olijfolie

·       300 g risottorijst

·       60 g witte wijn

·       750 g water

·       1 eetlepel groentebouillonpoeder

·       ½ theelepel fijn zeezout

·       ¼ theelepel vers gemalen zwarte peper

·       150 g diepvrieserwtjes

 



Bereiding

 

Kook look en spinazie 4 minuten met boter en olijfolie

 

Voeg rijst en wijn toe en laat 4 minuten mee koken

 

Maak de rijst los

 

Voeg water, groentebouillon, zout en peper toe en laat 8 minuten verder koken

 

Voeg erwten toe en laat koken tot de risotto naar wens gekookt is ( duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)

 

Laat 2 minuten rusten met gesloten deksel

 

Meng de edelgistvlokken voorzichtig onder de risotto 


Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0