Groentekorma

Recept op basis van cookidoo

Ingrediënten

·       100 g fijn gehakte cashewnoten

·       1 handvol fijn gehakte verse koriander

·       2 fijn gehakte uien

·       2 fijn gehakte knoflookteentjes

 

 

·       ½ fijn gehakte verse rode chilipeper, van zaadjes ontdaan

·       10 g fijn gehakte gember

·       30 g plantaardige boter

·       300 g water

·       200 g kokosmelk

·       600 g vast kokende aardappelen, in stukjes, gestoomd

·       200 g rode paprika, in stukjes, gestoomd

·       200 g gele paprika, in stukjes, gestoomd

·       200 g diepvrieserwten, gestoomd

·       30 g tomatenpuree

·       1 theelepel madras curry

·       1 theelepel gemalen komijn

·       1 theelepel zout

·       ¼ theelepel vers gemalen peper

 



Bereiding

 

Sauteer uien, look, chili en gember 3 minuten in boter

 

Voeg water, kokosmelk en cashewnoten toe en laat een half uur pruttelen terwijl de aardappelen, paprika en erwten stomen

 

Pureer tomatenpuree, curry, komijn, zout en peper in de stoomvloeistof 

 

Meng de gestoomde groenten, de saus en de koriander

 

Serveer met rijst 


Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0