Courgettebrood

Recept op basis van cookidoo


 

Ingrediënten

·       2 eetlepels kikkererwtenmeel gemengd met 6 eetlepels water als eiervervanger

·       100 g plantaardige boter

·       2 fijn gehakte en uitgeperste courgettes

·       80 g bruine suiker (optioneel)

·       150 g plantaardige yoghurt

·       ½ theelepel vanillepoeder

·       225 g speltmeel

·       ½ theelepel bakpoeder

·       ½ theelepel baksoda

·       ½ theelepel gemalen kaneel

·       snuifje gemalen nootmuskaat

·       90 g gemengde noten

 



Bereiding

 

Meng suiker (optioneel) en eiervervanger

 

Voeg yoghurt, boter en vanillepoeder toe en meng 

 

Voeg meel, bakpoeder, baksoda, kaneel en nootmuskaat toe en meng 

 

Voeg noten en courgette toe en meng 

 

Bak het deeg in een ingevette bakvorm in een op 180° C voorverwarmde oven tot een houten spiesje er schoon uitkomt (ongeveer een uur)

 

Laat 10 minuten in de bakvorm alvorens op een rooster volledig te laten afkoelen 


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen? Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0