Vegan "chicken" met tomaat en vegan yoghurt

Recept Recept van cookidoo, vereenvoudigd en verplantaardigd door ca1000


Ingrediënten

·       20 g kokosolie

·       150 g fijn gehakte rode ui

·       chilipeper, van zaadjes ontdaan en fijn gehakt

·       10 g fijn gehakte verse korianderblaadjes

·       400 g seitan, in grote stukken

·       Fijn gehakte verse gember

·       2 theelepels gemalen komijn

·       2 theelepels gemalen koriander

·       1 theelepel garam masala poeder

·       1 theelepel gemalen kurkuma

·       1 theelepel zout

·       60 g tomatenpuree

·       100 g plantaardige room

·       100 g plantaardige yoghurt

 



Bereiding

 

Sauteer ui, chili, verse koriander 5 minuten in olie

 

Voeg seitan, gember, gemalen kruiden en zout toe en laat 3 minuten pruttelen

 

Voeg tomatenpuree, plantaardige yoghurt en plantaardige room toe en laat pruttelen tot de seitan gaar is (ongeveer 10 minuten)

 

Serveer met rijst


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen? Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0