Recept op basis van cookidoo, veganised door ca1000
Ingrediënten
· 2 flinke eetlepels edelgistvlokken
· 2 fijn gesnipperde uien
· 2 teentjes knoflook
· 40 g olijfolie
· 300 g risotto
· 850 g water op smaak gebracht met groenteblouillonpoeder
· 20 g boter
· snuifje zout
· snuifje peper
· 1 bosje basilicumblaadjes, gescheurd
Bereiding
Sauteer look en ui 3 minuten in olie
Voeg rijst toe en laat 2 minuten mee koken
Maak de rijst los
Voeg groentebouillon, zout en peper toe en laat verder koken tot de risotto naar wens gekookt is ( duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto
Roer basislicum, boter en edelgistvlokken voorzichtig onder de risotto
Laat de risotto 2 minuten rusten met deksel op de kookpot alvorens te serveren
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen? Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven