Basilicumrisotto

Recept op basis van cookidoo, veganised door ca1000


 

Ingrediënten

·       2 flinke eetlepels edelgistvlokken

·       2 fijn gesnipperde uien

·       2 teentjes knoflook

·       40 g olijfolie

·       300 g risotto

·       850 g water op smaak gebracht met groenteblouillonpoeder

·       20 g boter

·       snuifje zout

·       snuifje peper

·       1 bosje basilicumblaadjes, gescheurd

 


Bereiding

 

Sauteer look en ui 3 minuten in olie

 

Voeg rijst toe en laat 2 minuten mee koken

 

Maak de rijst los

 

Voeg groentebouillon, zout en peper toe en laat verder koken tot de risotto naar wens gekookt is ( duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto

 

Roer basislicum, boter en edelgistvlokken voorzichtig onder de risotto

 

Laat de risotto 2 minuten rusten met deksel op de kookpot alvorens te serveren 


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen? Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0