Recept van cookidoo, veganised door ca1000
Ingrediënten
· 2 flinke eetlepels edelgistvlokken
· 2 fijn gehakte teentjes knoflook
· 150 g fijn gehakte prei
· 40 g olijfolie
· 300 g risottorijst
· 60 g witte wijn
· Pakje vegan chicken
· 600 g water
· 1 eetlepel groentenbouillonpoeder
· 3 takjes verse tijmblaadjes
· ½ theelepel fijn zeezout
· ¼ theelepel gemalen zwarte peper
· 100 g spinazie (diepvries of vers)
· 30 g plantaardige boter
Bereiding
Sauteer look en prei 3 minuten in olie
Voeg rijst en wijn toe en laat 3 minuten mee koken
Maak de rijst los
Voeg vegan “chicken, water, groentebouillon, tijm, zout en peper toe en laat verder koken tot de risotto naar wens gekookt is ( duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto
Roer spinazie, boter en edelgistvlokken voorzichtig onder de risotto
Laat de risotto 2 minuten rusten met deksel op de kookpot alvorens te serveren
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen? Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven