Risotto prei en spinazie met vegan chicken

Recept van cookidoo, veganised door ca1000


 

Ingrediënten

·       2 flinke eetlepels edelgistvlokken

·       2 fijn gehakte teentjes knoflook

·       150 g fijn gehakte prei

·       40 g olijfolie

·       300 g risottorijst

·       60 g witte wijn

·       Pakje vegan chicken

·       600 g water

·       1 eetlepel groentenbouillonpoeder

·       3 takjes verse tijmblaadjes

·       ½ theelepel fijn zeezout

·       ¼ theelepel gemalen zwarte peper

·       100 g spinazie (diepvries of vers)

·       30 g plantaardige boter

 


Bereiding

 

Sauteer look en prei 3 minuten in olie

 

Voeg rijst en wijn toe en laat 3 minuten mee koken

 

Maak de rijst los

 

Voeg vegan “chicken, water, groentebouillon, tijm, zout en peper toe en laat verder koken  tot de risotto naar wens gekookt is ( duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto

 

Roer spinazie, boter en edelgistvlokken voorzichtig onder de risotto

 

Laat de risotto 2 minuten rusten met deksel op de kookpot alvorens te serveren 


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen? Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0