Vegan roerei met spinazie

Recept op basis van cookidoo

Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?

Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.

 

Ingrediënten

  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 1 fijn gehakt knoflookteentje
  • ¼ theelepel mosterdpoeder
  • ¼ theelepel gemalen kurkuma
  • ¼ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel gedroogde tijm
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel water
  • 70 g rode paprika, zaadjes verwijderd en in stukjes 
  • 350 g gehakte vaste tofu
  • 30 g verse babyspinazieblaadjes, gescheurd
  • handvol gesnipperde verse bieslook
  • 20 g citroensap 

Bereiding

 

Fruit ui, knoflook en gedroogde kruiden 3 minuten in olie met 2 eetlepels water

 

Voeg paprika en tofu toe en laat 4 minuten mee bakken

 

Meng spinazie, bieslook en citroensap onder het “roerei” en laat nog 2 minuten sudderen 

 

Serveer met brood 

Reactie schrijven

Commentaren: 0