Parelspelt met courgette

Recept op basis van cookidoo

 

Ingrediënten

·       1 fijn gehakte ui

·       30 g olijfolie

·       250 g parelspelt, gewassen

·       100 g droge witte vegan wijn

·       700 g heet water

·       1 theelepel groentebouillonpoeder

·       ½ theelepel zout

·       snuifjes witte peper

·       ¾ theelepel gedroogde tijm

·       40 g geroosterde pijnboompitten

·       400 g courgette, in stukjes

·       50 g zongedroogde kerstomaten, in olie, uitgelekt

·       60 g plantaardige boter

 


Bereiding

 

Sauteer ui 3 minuten in olijfolie 

 

Voeg parelspelt toe en laat 3 minuten mee sauteren

 

Voeg de wijn toe en laat 1 minuut sudderen

 

Voeg water, groentebouillon, zout, peper en tijm toe en laat 20 minuten sudderen

 

Meng de courgette voorzichtig onder de speltrisotto en laat 10 minuten sudderen

 

Laat de speltrisotto 5 minuten rusten

  

 

Meng kerstomaatjes, pijnboompitten en plantaardige boter onder de speltrisotto


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0