Risotto van courgette en snijbiet

met vegan "fish" of vegan "chicken"

Risotto van courgette en snijbiet

Ingrediënten

·       20 g edelgistvlokken

·       1 courgette

·       100 g snijbiet

·       40 g pijnboompitten

·       Flinke geut olijfolie

·       ½ theelepel zout

·       Snuifje vers gemalen zwarte peper

·       1 fijn gesnipperde ui

·       1 fijn gehakt knoflookteentje

·       300 g risotto

·       700 g water

·       1 eetlepel groentebouillonpoeder

 


Bereiding

 

Sauteer uien en knoflook 5 minuten in een flinke geut olijfolie

 

Voeg risotto toe en laat 3 minuten mee sauteren

 

Voeg water en groentenbouillonpoeder toe en kook 15 minuten

 

Pureer courgette, snijbiet, pijnboompitten in olijfolie met zout en peper

 

Roer de pesto en edelgistvlokken onder de risotto

 

Laat enkele minuten rusten alvorens te serveren 


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0