Groene risotto met erwtjes en boontjes

 

Ingrediënten

·       1 fijn gehakt knoflookteentje

·       1 fijn gehakte ui

·       handvol groene bonen

·       100 g spinazie, geblend tot sap

·       30 g plantaardige boter

·       30 g olijfolie

·       300 g risottorijst

·       60 g witte wijn

·       750 g water

·       1 eetlepel groentebouillonpoeder

·       ½ theelepel fijn zeezout

·       170 g diepvrieserwtjes

·       4 flinke eetlepels edelgistvlokken

 


Bereiding

 

Sauteer look, ui, boontjes en spinazie 4 minuten met boter en olijfolie

 

Voeg rijst en wijn toe en laat 4 minuten mee koken

 

Maak de rijst los

 

Voeg water, groentebouillon en zout toe en laat 8 minuten verder koken

 

Voeg erwten toe en laat koken tot de risotto naar wens gekookt is ( duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)

 

Laat 2 minuten rusten met gesloten deksel

 

Meng de edelgistvlokken voorzichtig onder de risotto 


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0