Ingrediënten
· 1 fijn gehakt knoflookteentje
· 1 fijn gehakte ui
· handvol groene bonen
· 100 g spinazie, geblend tot sap
· 30 g plantaardige boter
· 30 g olijfolie
· 300 g risottorijst
· 60 g witte wijn
· 750 g water
· 1 eetlepel groentebouillonpoeder
· ½ theelepel fijn zeezout
· 170 g diepvrieserwtjes
· 4 flinke eetlepels edelgistvlokken
Bereiding
Sauteer look, ui, boontjes en spinazie 4 minuten met boter en olijfolie
Voeg rijst en wijn toe en laat 4 minuten mee koken
Maak de rijst los
Voeg water, groentebouillon en zout toe en laat 8 minuten verder koken
Voeg erwten toe en laat koken tot de risotto naar wens gekookt is ( duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)
Laat 2 minuten rusten met gesloten deksel
Meng de edelgistvlokken voorzichtig onder de risotto
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven