Quiche met vegan kaas

Recept op basis van cookidoo


 

Ingrediënten

·       2 tomaten, in plakjes

·       70 g courgette, in plakjes

·       bladerdeeg

·       120 g fijn gehakte uien

·       1/2 theelepel zout

·       Snuifje vers gemalen zwarte peper

·       1 teen knoflook, gehalveerd

·       10 g olijfolie

·       2 ½ theelepels Provençaalse kruiden, gedroogd

·       125 g plantaardige room

·       4 eetlepels edelgistvlokken

·       potje vegan boursin

·       2 eetlepels mosterd

 



Bereiding

 

Bekleed een taartvorm met bakpapier en bladerdeeg

 

Prik de deegbodem in met een vork, bedek met bakpapier en bakstenen en bak 10 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven

 

Meng plantaardige room, vegan boursin, mosterd en edelgistvlokken

 

Giet het mengsel over de voorgebakken deegbodem en bedek met courgette en tomaat

 

Sauteer uien, knoflook 5 minuten in olijfolie op smaak gebracht met Provençaalse kruiden, zout en peper en giet het uienmengsel over de quiche

 

Bak 25 minuten in de oven op 180 ° C

 

Laat de quiche een beetje afkoelen alvorens te serveren


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen? Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0