Boerenkoolrisotto

Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

Ingrediënten

Boerenkoolrisotto met vegan schnitzel

·      100 g grof gehakte boerenkool, zonder steeltje

·      15 g edelgistvlokken

·      80 g fijn gesnipperde ui

·      1 fijn gehakte teen knoflook

·      olijfolie

·      300 g risottorijst

·      150 g droge witte wijn

·      850 g water

·      2 theelepels groentebouillonpoeder

·      theelepel zout

·      snuifje vers gemalen zwarte peper

·      20 g plantaardige boter

·      30 g grof gehakte en gesauteerde boerenkool

 

 



Bereiding

Sauteer, knoflook en 100 g kool 3 minuten in olijfolie

Voeg de risotto toe en laat 2 minuten mee bakken

Voeg witte wijn, water, groentebouillon, zout en peper toe en laat koken tot de risotto naar wens gekookt is ( duurtijd varieert afhankelijk van het merk risotto)

Roer boter en edelgistvlokken onder de risotto en laat 2 minuten rusten

Bestrooi de risotto met gebakken boerenkool en edelgistvlokken


Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0