Chili con tempeh

Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.
Chili con tempeh met Mexicaanse pannenkoekjes

Ingrediënten

·      150 g fijn gehakte ui

·      2 geplette teentjes knoflook

·      1 fijn gehakte verse chilipeper

·      200 g tempeh, in blokjes gesneden

·      50 g olijfolie

·      400 g gehakte tomaten uit bokaal

·      1 theelepel komijnpoeder

·      1 theelepel gemalen koriander

·      1 kaneelpijpje

·      1 eetlepel tamari

·      1 eetlepel mosterdzaadjes

·      50 g tomatenpuree

·      Snuifje zout

·      1 bokaal rode bonen, afgespoeld en uitgelekt

 


Bereiding

 

Bak ui, knoflook, chili en tempeh 4 minuten in olie

 

Voeg tomaten, komijn, koriander, kaneel, tamari, mosterd, tomatenpuree en zout toe en laat 8 minuten sudderen

 

Voeg bruine bonen toe en laat nog 2 min sudderen

 

Verwijder het kaneelpijpje alvorens te serveren

 

Serveer met vegan zure room, Mexicaanse pannenkoekjes en/of guacamole 

 


Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0