Tomatenrisotto

Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

Ingrediënten

Tomatenrisotto kan je variëren met boontjes of spinazie

·      15 g edelgistvlokken

·      1 fijn gehakte ui

·      50 g zongedroogde tomaten, in olie, uitgelekt

·      20 g olijfolie

·      400 g gehakte tomaten

·      250 g risottorijst

·      150 g witte wijn

·      300 g water

·      1 theelepel groentebouillonpoeder

·      snuifje zout

  • Groene boontjes of spinazie (optioneel)

 



Bereiding

Sauteer ui en zongedroogde tomaten 2 minuten in olijfolie

Voeg tomaten toe en risotto toe en fruit 3 minuten

Voeg witte wijn, water, groentebouillon en zout toe en laat  koken tot de gewenste beet bereikt is (varieert afhankelijk van het merk risotto)

Roer edelgistvlokken onder de risotto

Als variatie kan je gestoomde groene boontjes of spinazie toevoegen aan de risotto


Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0