Boerenkoolsoep

Ingrediënten

·       350 g gehakte boerenkool

·       1 grof gehakte ui

·       1 teen knoflook

·       35 g zonnebloemolie

·       120 g wortelstukjes en 150 g aardappel stukjes 

·       1000 g water

·       flinke soeplepel groentebouillonpoeder

·       1 theelepel zout

·       snuifje vers gemalen zwarte peper

·       gebakken vegan spekjes

·       200 g vegan room

·       flinke eetlepel mosterd

 


Bereiding

       

Sauteer ui en knoflook 3 minuten in olie

 

Voeg aardappelen, boerenkool, water, groentebouillon, zout en peper toe en laat een half uur koken

 

Voeg vegan room en mosterd toe

 

Pureer 

 

 

Garneer alvorens te serveren met vegan spek 


Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0