Pistoletjes

Recept van cookidoo

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

Ingrediënten

 

·      100 g heel fijn tarwemeel

·      300 g water

·      2 theelepel droge gist

·      20 g olijfolie

·      400 g bakkersmeel

·      1 theelepel zout

·      Water

·      Lijnzaad, sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, … (optioneel)

 


Bereiding

 

Verwarm water en gist 2 minuten

 

Voeg olie, zout en meel toe, mix en kneed in 2 minuten tot een bal 

 

Laat rijzen in een afgesloten doos tot het deeg verdubbeld is (ongeveer 30 minuten)

 

Verdeel het deeg in 16 gelijke porties 

 

Vorm broodjes en leg ze op een met bakmat beklede bakplaat

 

Bestrijk de broodjes met een beetje water

 

Besprenkel eventueel met zaadjes en/of pitten

 

Plaats in een koude oven en zet de temperatuur op 200 °C

 

Bak de broodjes tot ze goudbruin zijn en hol klinken als je eronder tikt (ongeveer 25 minuten)

 

Laat 5 minuten afkoelen op een rooster alvorens te serveren

 

Als de broodjes niet warm worden geserveerd, laat ze dan volledig afkoelen en doe ze in een afsluitbare container tot ze klaar zijn om te serveren

  

Variaties creëer je door extra zaden, noten, gedroogd fruit, kruiden of gehakte olijven of zongedroogde tomaatjes toe te voegen in de laatste 30 seconden kneedtijd  


Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0