Bolognaise van champignons

Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.
Pasta bolognaise met champignons in plaats van gehakt
Edelgist in plaats van parmezaan

Ingrediënten

Bolognaise champignons

·       200 g groenten (selder, wortel en ui)

·       1 geperst teentje knoflook

·       40 g olijfolie

·       400 g grof gehakte champignons

·       1 eetlepel tomatenpuree

·       50 g droge witte wijn

·       400 g gehakte tomaten

·       1 ½ theelepel zout

·       1 theelepel vers gemalen zwarte peper

·       ½ theelepel groentebouillonpoeder

·       100 g water

·       1 gedroogd laurierblad

·       1 theelepel rozemarijn

·       1 ½ theelepel oregano

 


Bereiding

 

Sauteer groentenmix en knoflook 5 minuten in 20 g olie

 

Voeg champignons en de 20 g olie en laat 4 minuten mee sudderen

 

Voeg tomatenpuree toe en laat 2 min sudderen

 

Voeg wijn toe en laat 2 minuten sudderen

 

Voeg tomaten, zout, peper, groentebouillon en water toe en laat 15 minuten inkoken

 

Voeg laurier, rozemarijn en oregano toe en laat nog 5 minuten verder inkoken



Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0