Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000

Ingrediënten
Bolognaise champignons
· 200 g groenten (selder, wortel en ui)
· 1 geperst teentje knoflook
· 40 g olijfolie
· 400 g grof gehakte champignons
· 1 eetlepel tomatenpuree
· 50 g droge witte wijn
· 400 g gehakte tomaten
· 1 ½ theelepel zout
· 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
· ½ theelepel groentebouillonpoeder
· 100 g water
· 1 gedroogd laurierblad
· 1 theelepel rozemarijn
· 1 ½ theelepel oregano
Bereiding
Sauteer groentenmix en knoflook 5 minuten in 20 g olie
Voeg champignons en de 20 g olie en laat 4 minuten mee sudderen
Voeg tomatenpuree toe en laat 2 min sudderen
Voeg wijn toe en laat 2 minuten sudderen
Voeg tomaten, zout, peper, groentebouillon en water toe en laat 15 minuten inkoken
Voeg laurier, rozemarijn en oregano toe en laat nog 5 minuten verder inkoken
Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven